Hoppa till innehåll

Om oss

Webbkrönika om islam | Islam blogg | En krönikör som skriver om en konvertits liv som muslim.
Webbkrönika om islam | Islam blogg | En krönikör som skriver om en konvertits liv som muslim.

På denna sida:

Om krönikören

Läs artiklar i vår webbkrönika. De handlar bokstavligen om allt mellan himmel och jord. Lär dig mer om Gud och religion från ett modernt muslimskt synsätt. Skribenten är ateisten som blev först kristen, men sen tog steget vidare och konverterade till islam.

‏اَلسَلامُ عَلَيْكُم وَرَحْمَةُ اَللهِ وَبَرَكاتُهُ‎
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Frid vare med dig och Guds nåd och välsignelser

Om webbplatsen

Denna webbplats är ett privat initiativ och ingen organisation, förening eller rörelser står bakom den. Alla åsikter är krönikörens egna, annan citerad persons, eller annan författare i till exempel kommentarsfälten.

Våra artiklar finns under följande kategorier:

Innehåll på webbplatsen

Integritetspolicy

Integritetspolicy – vi följer inte bara Guds lag. Vår integritetspolicy följer även EU lag och GDPR.

Frågor och svar om INSHALLAH.SE

Här besvarar vi några av de frågor vi får som inte direkt rör religionen islam, att vara muslim eller något specifikt ämne. Det kan vara frågor och synpunkter som handlar om webb-platsens utförande eller något annat mer allmänt ämne.

Fråga: Välsignelse efter profetens namn? På internet, YouTube med mera ser jag ofta att man lägger till en välsignelse efter att Profetens namn nämnts. Till exempel ”Guds frid och välsignelser vare med honom” eller förkortat SAW. Här skriver ni endast Profetens namn utan detta tillägg, varför?

Svar: Det kallas för salawat. SAW är en förkortning för ”Sallā Allahu ʿalayhi wa sallam” och är en fredshälsning som muslimer läser efter profeten Muhammeds namn. Det råder delade meningar om detta är obligatoriskt eller inte. Vi använder oss inte av det här för att göra texten mer lättläst – inte minst för läsare som inte (ännu) är muslimer. Det är fritt för läsaren själv att säga ”Sallā Allahu ʿalayhi wa sallam” eller ”Guds frid och välsignelser vare med honom”.

Kontakta oss

Om du vill komma i kontakt med oss här på INSHALLA så kan du använda formuläret här.
Vi svarar innom ett par timmar.